Curry se probudio i odveo Warriorse u novo finale konferencije!

Golden State nepremostiva prepreka za Rocketse

Curry se probudio i odveo Warriorse u novo finale konferencije!

Golden State Warriorsi su doputovali u Houston u nadi da mogu završiti polufinalnu seriju zapadne konferencije bez obzira što nisu mogli računati na svog najboljeg igrača, Kevina Duranta.

Nije bilo lagano, ali su Warriorsi uspjeli, savladali su Rocketse sa 118:113 u šestoj utakmici serije i sa ukupnih 4:2 prošli u novo finale zapadne konferencije.

Od samog početka se gledalo neizvjesno nadmetanje dvije ekipe. Houston Rocketsi su prvu četvrtinu riješili rezultatom 28:27 u svoju korist, da bi nakon 24 minute igre semafor pokazivao 57:57.

U prvom dijelu Stepha Curryja nije bilo ni na mapi, ali je Warriorse u životu držao Klay Thompson koji je u prve dvije četvrtine ubacio 21 poena.

Nastavak su nešto bolje otvorili Rocketsi, da bi domaći početkom zadnje dionice imali i +7. Ipak, Warriorsi su onda dodali gas, stigli do poravnanja (97:97), a onda i preuzeli prednost.

Houston Rocketsi jednostavno ponovo nisu imali odgovor sa Warriorse u ključnim trenucima. Harden je igrao dosta dobro, ali je imao i jednu "kobnu" izgubljenu loptu u samom finišu, pa ni njegovih 35 poena nije bilo dovoljno da Rocketsi izbore sedmu utakmicu.

Warrorsi su, sa druge strane, poenima Curryja sa linije za slobodna bacanja završili posao.

Upravo je Steph Curry vodio Warriorse do ove pobjede. Iako u prvom poluvremenu nije ubacio niti jedan poen (5 pokušaja), u drugom se probudio i na kraju utakmicu završio sa 33 poena čime je bio i najefikasniji u svojoj ekipi. Klay Thompson je dodao 27 poena.

Najefikasniji kod Rocketsa je bio James Harden sa 35 poena, dok je Chris Paul dodao double-double - 27 poena i 11 skokova.

Golden State Warriorsi će protivnika u finalu zapadne konferencije saznati nakon što majstoricu odigraju Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi