Warriorsi kao Liverpool? Steve Kerr citirao Kloppa nakon sinoćnje pobjede
Screenshot

I trener Golden Statea je pratio čudo na Anfieldu

Warriorsi kao Liverpool? Steve Kerr citirao Kloppa nakon sinoćnje pobjede

Golden State Warriorsi su sinoć na svom parketu uspjeli savladati Houston Rocketse rezultatom 104:99 i na taj način povesti u polufinalnoj seriji Zapada sa 3:2.

Warriorsi su kasno u trećoj trećini ostali bez Kevina Duranta koji je morao napustiti parket zbog povrede lista, ali je ekipa iz Oaklanda i bez svog najboljeg košarkaša uspjela odbiti napade Rocketsa.

Gosti iz Houstona su nakon Durantovog izlaska iz igre krenuli u napad, u četvrtoj četvrtini su i preuzeli prednost, ali su Warriorsi smogli dovoljno snage da na kraju upišu pobjedu.

Nakon utakmice trener Warriorsa Steve Kerr je jasno stavio do znanja koliko je ponosan na svoje izabranike zbog teške pobjede nad Houstonom.

Otišao je Kerr i korak dalje, pa je na određeni nači uporedio trijumf svoje ekipe sa senzacionalnim postignućem Liverpoola od prije dva dana - izbacivanjem velike Barcelone u polufinalu LP nakon poraza od 3:0 u prvoj utakmici na Nou Campu.

"Liverpool je jučer slavio jednu od velikih pobjeda u historiji fudbala. Nakon utakmice njihov trener Jurgen Klopp je rekao: 'Mala djeca u Liverpoolu su već zaspala, tako da mogu reći da su naši momci je**ni divovi'. To je rekao i znam kako se osjeća", izjavio je Steve Kerr, pa dodao:

"Izvinjavam se svojoj majci koja vjerovatno ovo gleda, ali naši momci su je**ni divovi, bila je ovo nevjerovatna pobjeda".

Jasno je da se sinoćnji uspjeh Warriorsa ne može porediti sa podvigom Liverpoola, ali je i Kerr očigledno zadivljen onime što se moglo vidjeti na Anfieldu, pa želi da i njegova ekipa usvoji isti mentalitet kakav imaju "Redsi".

Inače, Warriorsi na šestu utakmicu serije putuju u Houston, a ona bi se trebala odigrati 11. maja. Pobjedom Warriorsi imaju priliku izboriti novo finale Zapada.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Navijac****
1 0
Ma dajj
Nabijem i tebe i gsw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi