"Da je Cousins ostao zdrav, mogli smo i do NBA finala"
Foto: EPA

Anthony Davis uvjeren

"Da je Cousins ostao zdrav, mogli smo i do NBA finala"

M. Šljivak

New Orleans Pelicansi ostali su nedavno bez sjajnog centra DeMarcusa Cousinsa.

Cousins je doživio tešku povredu Ahilove pete i slijedi mu višemjesečni oporavak, a Pelicanse će do kraja sezone očekivano na svojim leđima nositi fantastični Anthony Davis.

Glavni igrač ovog tima tvrdi da bi njegova ekipa mogla i do finala NBA lige da je Cousins ostao zdrav.

"Vjerujem da bismo se prošetali kroz doigravanje. Niko nas dvojicu ne bi mogao zaustaviti. Da je Cousins ostao zdrav, mogli smo i do finala", uvjeren je Davis.

Ipak, na finale će Davis i Cousins morati još da čekaju. Iako su već godinama u NBA ligi zbog činjenice da su igrali u slabim timovima, nisu bili ni blizu velikog finala, pa će morati uložiti još dosta truda da bi došli do prstena.

Davis i ove sezone briljira na parketu. Prosječno postiže preko 27 poena, ima i 11 skokova po meču, dok je Cousins do povrede imao prosjek od 25 poena i 13 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi