Zahuktali Jazz bez problema riješio Pelicanse

Rubio, Hood i Gobert sjajni u pobjedi svoje ekipe

Zahuktali Jazz bez problema riješio Pelicanse

Utah Jazz je ekipa koja je trenutno u najboljoj formi na Zapadu, pa je tako u posljednjih šest utakmica upisala isto toliko pobjeda. Zadnja u nizu je bila večerašnja gostujuća pobjeda nad New Orleans Pelicansima rezultatom 133:109.

Gosti su bili u prednosti čitavim tokom susreta, a osim finiša prvog poluvremena kada su prišli na tri poena zaostatka (67:64) nakon trojke Ronda Pelicansi nisu uspjeli ozbiljnije namučiti odlični Jazz.

Na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 70:64, a nakon odlične serije u trećoj dionici Utah je do kraja susreta držala visoku prednost i na kraju slavila ubjedljivu pobjedu.

Pobjedničku ekipu je predvodio sjajni Rodney Hood sa 30 poena, dok je i Ricky Rubio pružio odličnu partiju i susret završio sa double-double učinkom od 20 poena i 11 asistencija. Double-double (19 poena i 10 skokova) je upisao i Rudy Gobert, Favors je postigao također 19 poena, a jedan manje je upisao Ingles.

Kod Pelicansa su se istakli Holiday sa 28 poena, Rondo sa 18 poena i osam asistencija, te Davis sa double-doubleom od 15 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi