Da li je bilo neke dileme? Jacob Pullen MVP 9. kola ABA lige

Maestralna partija protiv Krke

Da li je bilo neke dileme? Jacob Pullen MVP 9. kola ABA lige

Košarkaš Cedevite Jacob Pullen proglašen je za najkorisnijeg igrača 9. kola ABA lige.

Zagrebački tim je na svom terenu bio vrlo ubjedljiv protiv Krke koju je savladao sa 104:75, a Pullen je pogađao gotovo sve što je šutirao.

Američki playmaker sa bogatim evropskim iskustvom postigao je 41 poen. Za dva poena je šutirao 10/11, za tri 5/8, a sa linije penala 6/7. Svemu tome je dodao po dva skoka, asistencije i ukradene lopte.

Jacob Pullen je na kraju imao indeks 43 za nešto manje od 28 minuta provedenih na terenu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji skakači 9. kola bili su naš Andrija Stipanović (Cedevita) i Sava Lešić (Igokea) sa po 11 skokova, dok su Luka Ašćerić (Mega) i Matic Rebec (FMP) imali po sedam asistencija. Najbolji 'kradljivac' bio je Toni Katić iz Cedevite sa četiri ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti