Stipanović fantastičan u pobjedi Cedevite, ali ono što je uradio Pullen ABA liga rijetko viđa

Uvjerljiv trijumf zagrepčana

Stipanović fantastičan u pobjedi Cedevite, ali ono što je uradio Pullen ABA liga rijetko viđa

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na domaćem parketu Krku iz Novog Mesta sa uvjerljivih 104:75 u okviru ABA lige, a priča večeri je njihov košarkaš Jacob Pullen.

Nekadašnji košarkaš Philadelphia 76ersa je odigrao jednu od najboljih, ako ne i najbolju partiju karijere, te je ubacio čak 41 poen što se u ABA ligi vrlo rijetko viđa. Učinku je dodao i dva skoka te dvije asistencije.

Odličnu partiju je pružio i nekadašnji bh. reprezentativac Andrija Stipanović koji je ubacio 17 poena uz čak 11 skokova, ali je definitivno ostao u sjeni sjajnog Amerikanca.

S druge strane, kod Krke, najefikasniji je bio Marinelli sa 14 poena, dok je Osolnik dodao 11.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Treba reći i to da je Cedevita sada na omjeru 5-4, dok je Krka upisala šesti poraz, a ima i tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi