Šarića gađali loptom u Clevelandu

Ponižavao Cavse

Šarića gađali loptom u Clevelandu

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi sinoć su doživjeli još jedan poraz. U Quicken Loans Areni izgubli su od Philadelphia 76ersa 97:108 i tako su nastavili sa igrama toplo-hladno.

Sinoćnji meč je obilježio i sukob na kraju utakmice. Glavnu ulogu je imao košarkaš Clevelanda Jordan Clarkson koji je loptom gađao hrvatskog košarkaša Darija Šarića.

Problem je nastao 12 sekundi prije kraja. Iako su 76ersi imali sigurnu prednost, Šarić je odlučio da poveća prednost i zakucao je loptu u koš Cavsa.

Igrači Clevelanda su zbog toga poludjeli jer prema nepisanim pravilima među igračima ovakav potez se smatra ponižavanjem rivala. Clarkson to nije želio da trpi i pogodio je Šarića loptom u leđa.

Potom su u obračun i ostali igrači. Izuzetno ljut je bio i LeBron James, a na kraju je najgore prošao Clarkson koji je isključen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi