LeBron bira između četiri tima
Nova odluka se bliži (Foto: EPA)

Cleveland je jedna od ekipa

LeBron bira između četiri tima

M. Šljivak

Najveća zvijezda NBA lige LeBron James postaće slobodan igrač narednog ljeta.

Velika je mogućnost da 33-godišnji košarkaš igra svoje posljednje mjesece u Cleveland Cavaliersima, a tokom ljeta će ponovo imati veliku odluku koja izaziva mnogo pažnje u SAD-u.

Američki mediji tvrde da LeBron bira između četiri tima. Pored Clevelanda, na njegovoj listi timova sa kojima će obaviti pregovore su Los Angeles Lakersi, Houston Rocketsi i Philadelphia 76ersi.

Za sada su glavni favoriti za njegov potpis LA Lakersi. Vodi se velika kampanja kako bi LBJ stigao u Grad anđela i to je za sada najrealnija opcija.

Podsjetimo, LeBron je već jednom napustio Cleveland. Bilo je to 2010. godine kada je odabrao odlazak u Miami Heat sa kojim je osvojio dva naslova NBA prvaka.

James i ove sezone igra čudesnu košarku. Prosječno ubacuje 27 poena uz devet asistencija i više od osam skokova po utakmici, ali kako stvari stoje, publika u Clevelandu broji posljednje utakmice LBJ-ja u dresu voljenog tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi