Dallas bez Porzingisa protiv Memphisa

Latvijac pošteđen napora

Dallas bez Porzingisa protiv Memphisa

Košarkaši Memphisa bit će oslabljeni neigranjem Kristapsa Porzingisa u večerašnjem susretu protiv Memphis Grizzliesa. 

Latvijski košarkašk će, prema najavama iz njegovog klubam, propustiti ovaj dvoboj zbog povrede. Tačnije rečeno, stručni štab želi da ga lagano vraća u jaki ritam mečeva obzirom da se on tek nedavno vratio nakon 20-mjesečne pauze i operacije koljena.

Zbog toga će Porzingis biti pošteđen napora na večerašnjem susretu obzirom da je ovo prvi put za Dallas u sezoni da igra dvije noći zaredom.

Podsjetimo, oni su sinoć igrali protiv New York Knicka i doživjeli poraz od 106:102, a Porzingis je briljirao sa 28 poena.

On je na ovosezonskom prosjeku od 20,1 poena po meču, 8,3 skokova i 2,6 blokade. Dallas za sada ima omjer od pet pobjeda i tri poraza i nalazi se na 6. poziciji Zapadne konferencije NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti