Dončić i Irving konačno u svom svijetu, ali meč su obilježile nesvakidašnje scene prije početka

Mavsi ubjedljivi protiv Spursa

Dončić i Irving konačno u svom svijetu, ali meč su obilježile nesvakidašnje scene prije početka

A. Čaušević

Luka Dončić ubacio je 28 poena, Kyrie Irving dodao je 23, a All-Star tandem je prvi put stigao do pobjede pred navijačima Dallas Mavricksa i to nad poprlično razočaravajućom ekipom San Antonio Spursa 142:116.

Mavericksi su seriju od tri uzastopna poraza prekinuli ubjedljivim trijumfom nad Spursima, a uz odlične partije Dončića i Irvinga.

Interesantno da je utakmica kasnila 20-ak minuta i to zbog pomalo bizarnog načina. Naime, parket American Airlines Centra bio je previše vlažan.

Prije utakmice dosta radnika je pokušavalo da što prije očisti parket, a isto se dešavalo i tokom poluvremena susreta koju je domaćin dobio suviše lako.

Dončić je imao učinak od 28 poena, 10 asistencija i sedam skokova kada je otišao na klupu nakon tri četvrtine u svojoj trećoj utakmici s Irvingom.

Irving je zabio ili asistirao za 13 uzastopnih poena početkom četvrte četvrtine dok je prednost od 10 poena narasla na 25. Amrikanac je završio meč sa 6 poena.

Oglasi

Malaki Branham predvodio je San Antonio s 23 poena, a Keldon Johnson 22 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Mavsi su sa prvim trijufom od šest uzastopnih domaćih mečeva stigli do 32 pobjede u sezoni i drže poziciju koja garantuje dirktan plasman u play-off.

Denver Nuggetsi su nastavili da jurišiju ka prvom mjestu Zapada. Upisali su vrijedan trijumf nad Cleveland Cavaliersma 109:115. Nikola Jokić je stigao do triple-double učinka od 24 poena, 18 skokova i 13 asistencija.

Portland Trail Blazersi su se dalje od play-offa nakon što su bez Jusufa Nurkića izgubili na gostovanju kod Sacramento Kingsa 113:116.

Na dva meča su igrani produžeci. Boston Celticsi su poslije velike drame pobijedli Indiana Pacersea 138:142, a Utah Jazz Oklahoma City Thunder 120:119.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi