Dončić izgubio od Jokića, uslijedila je pomalo bizarna pressica

Derbi dvije balkanske zvijezde

Dončić izgubio od Jokića, uslijedila je pomalo bizarna pressica

A. Čaušević

Denver Nuggetsi su nastavili sa sjanij igrama te su na pravom putu da regularni dio sezone završe kao najbolja ekipa Zapadne konferencije. Treći vezani trijumf vezali su protiv Dallas Mavericksa uz novu odličnu partiju Nikole Jokića.

Derbi dvije najveće balkanske zvijezde je opravdao očekivanja. Jokić i Luka Dončić su predvodili svoje timove, ali je na kraju srbijanski as bio uspješniji.

Konačan rezultat glasio je 118:109, a pobjednika je odlučila odlična druga četvrtina domaćina(35:19) poslije čega se gosti nisu uspjeli vratiti.

Dončić je bio fenomenalan sa 37 poena i devet asistencija, međutim izostala je podrška ostalih saigrača pa je trijumf otišao na stranu Nuggetsa.

Pobjednika je predvodio ko drugi nego Jokić koji je stigao do 21. triple-doublea u sezoni. Ravnomjerno je rasporedio svoj učinak. Imao je 14 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Poslije utakmice u papučama i grickanjem noktiju Dončić je održao pomalo bizarnu pressicu na kojoj je pohvalio Jokića.

Oglasi

"Dosta je kvalitetnih ekipa u konkurenciji. Sa igračem kao što je Jokić, vjerovatno su favoriti. Zaista je teško igrati protiv njega. Tako da, kada imate nekoga kao što je Jokić, uvijek ste favoriti", kazao je Slovenac.

Nuggesti su sada na učinku 41:18, dok su Mavsi izgubili treći put u nizu te su sa omjerom 31:29 trenutno šesta ekipa Zapada.

Na Istoku Boston Celticsi su opet na pobjedničkom kolosijeku poslije pobjede nad Detroit Pistonsima 127:109. Briljirao je Jason Tatum sa 38 poena.

Nadu da mogu do play-ina LA Lakersi su sebi produžili trijumfom nad New Orleans Pelicansima 120:102. Predvodio ih je Anthony Davis sa 28 poena i 10 asistencija, a LeBron James je positgao 21 poena.

Top Komentari

RuthlessDyni
Nije izgubio Dončić od Jokića nego Dallas od Denvera.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi