Dallas Mavericksi penzionisali dres s brojem 24 u čast Bryanta

Potvrdio vlasnik ove franšize

Dallas Mavericksi penzionisali dres s brojem 24 u čast Bryanta

Endin Čaušević

NBA liga je sinoć uzdrmana vijestima da je poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant.

Bryant je poginuo u helikopterskoj nesreći koja se desila u blizini Los Angelesa, a ovaj vijest je šokirala sportski svijet. Pored njega poginula je i njegova 13-godišnja kćerka Gianna, te još sedam osoba.

Pred sinoćnje mečeve NBA lige mnogi košarkaši su na svoj način odali počast Kobeju, a prije utakmica održana je minuta šutnje. No, Dallas Mavericksi su prvi napravili konkretan potez nakon smrti Bryanta.

Vlasnik ove franšize Marc Cuban je izdao saopštenje u kojem je, između ostalog, poručio da je dres s brojem 24 penzionisan i da ga niko više u Dallas Mavericksima neće nositi.

"Šokirani smo poražavajućim vijestima o smrti Kobeja Bryanta u njegove kćerke Gianne. Kobe je bio ambasador naše lige, legenda i svjetska ikona. Iznad svega bio je posvećen otac i suprug. Njegova ostavština prevazilazi košarku i naša organizacija odlučila je da dres brojem 24 više nikad niko neće nositi", saopštio je vlasnik Dallas Mavericksa.

Image

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi