Ko je i šta je bio Kobe Bryant? Messijeve i Ronaldove oproštajne poruke sve govore

Legendarni košarkaš tragično stradao

Ko je i šta je bio Kobe Bryant? Messijeve i Ronaldove oproštajne poruke sve govore

Admin Čaušević

Ono što su u fudbalu Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u košarci je bio Kobe Bryant.

Bryant se ubraja u kategoriju ljudi koji mogu biti sportski uzor svakom, bez obzira koji sport trenirali. Jedan je od najvećih košarkaša ikada.

Ko je i šta je zapravo bio legendarni Amerikanac možda i najbolje pokazuju Messijeve i Ronaldove oproštajne poruke nakon pogibije popularnog Crnog Mambe.

"Nemam riječi, mislima sam uz Kobejevu porodicu i prijatelje. Bilo je zadovoljstvo poznavati ga i s njim dijeliti lijepe trenutke. Napustio nas je istinski genijalac", poručio je Messi.

Ronaldo je također potvrdio ono što svi misle - Kobe je bio sportista koji se rađa jednom u 100 godina.

"Jako sam tužan zbog srceparajuće vijesti o smrti Kobeja i njegove kćerke Gianne. Kobe je bio istinska legenda i inspiracija za mnoge. Izražavam saučešće njegovoj porodici i prijateljima, kao i porodicama svih koji su poginuli u nesreći. Počivaj u miru legendo", je Ronaldova oproštajna poruka.

Bryantova pogibija nikog nije ostala ravnodušnim, pa su se od njega na kakav-takav način nastojali oprostiti brojni legendarni fudbaleri.

"Ponosan sam što sam te poznavao. Šampion na i van parketa. Počivaju u miru", poručio je Francesco Totti.

"Bio si primjer za našu generaciju. Počivaj u miru, legendo", poruka je Andree Pirla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi