Dončić je imao šut za pobjedu, ali mu protivnik nije dao disati

Neočekivan poraz Dallasa

Dončić je imao šut za pobjedu, ali mu protivnik nije dao disati

Edmir Škorić

Luka Dončić imao je novi triple-double, ali ovaj put to nije bilo dovoljno Dallas Mavericksima, koji su nakon produžetaka poraženi sa 114:111 na svom parketu od Oklahoma City Thundera.

Luka Dončić je s Dallasom doživio neočekivani poraz protiv Oklahoma Cityja. Mavericksi su pali nakon produžetaka, a u posljednjoj akciji regularnog dijela utakmice slovenski as je bio neuspješan.

Za to je najviše zaslužan Luguentz Dort koji je odlično zaustavio Dončića u zadnjem napadu, ali iz teške pozicije prva zvijezda Dallasa nije uspjela zabiti, pa je ostalo 99:99. Iako, malo je nedostajalo da i pored tako jake odbrane Dorta, Dončić nađe način da poentira.

Meč je Slovenac završio sa 31 poenom, 16 skokova i 10 asistencija. Bio je uvjerljivo najbolji kod Mavsa, a dvocifreni su u njegovom timu bili još Dinwiddie sa 20, Finney-Smith i Powell sa po 13 i Wood sa 11 poena.

U pobjedničkoj ekipi daleko najbolji gio je Gligeous-Alexander sa 38 poena, šest skokova i devet asistencija, a spomenuti Dort je imao 16 poena. Po 15 su ubacili Bazley i Joe, a Williams 13.

Brooklyn Netsi su doživjeli novi poraz, pošto ih je na njihovom parketu pobijedila Indiana sa 125:116. Irving sa 35 poena i Durant sa 26 nisu bili dovoljni Netsima. Kanađanin Mathurin je sa 32 poena vodio Pacerse do trijumfa, dok je Haliburton ubacio 26, a Jackson 18 uz 10 skokova.

Philadelphia 76ersi su sa 114:109 slavili u Chicagu uz 25 poena Embiida, dok je DeRozan sa 24 bio najefikasniji u redovima Bullsa. Poen manje ubacio je Vučević, ali je crnogorski centar imao čak 19 skokova.

Produžeci su viđeni i u duelu Charlotte Hornetsa i Golden State Wariorsa, gdje su domaći slavili sa 120:1113 (107:107) na krilima Washingtona koji je ubacio 31 poen. Toliko je na drugoj strani ubacio Steph Curry uz 11 skokova, a Poole je brojao do 24.

Milwaukee Bucksi su bili bolji od Atlanta Hawksa sa 123:115. Antetokounmpo je ubacio 34 uz 17 skokova, Holiday također 34, Lopez 21, ali sve je bilo uzalud jer su Hawksi imali Traea Younga, izuzetno raspoloženog, koji je ubacio čak 42 poena. Murray ga je pratio sa 21 poenom.

U tijesnoj utakmici Utah Jazz je sa 124:123 savladao Memphis Grizzliese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi