Portland bi mogao ostati bez najveće zvijede: Dončić će dobiti nevjerovatnog saigrača?

Lillard razmišlja o odlasku

Portland bi mogao ostati bez najveće zvijede: Dončić će dobiti nevjerovatnog saigrača?

E. Čaušević

Portland Trail Blazersi ni ove sezone nisu uspjeli napraviti iskorak u doigravanju na NBA prvaka.

Portland već nekoliko sezona ima dosta dobru ekipu koju predvoti sjajni Damial Lillard, ali kada dođe vrijeme za doigravanje nikako da naprave potreban iskorak.

I ove sezone Trail Blazersi su završili sezonu u ranoj fazi play-offa, a mnogi košarkaši otvoreno su pokazali nezadovoljstvo. Prvi koji je javno to rekao je Jusuf Nurkić koji je priznao da će napustiti klub ukoliko se ovog ljeta nešto ne promijeni.

Međutim, američki mediji pišu da Nurkić nije jedini koji razmišlja o odlasku iz Portlanda ovog ljeta. Trail Blazersi bi mogli ostati i bez Lillarda koji je daleko najbolji igrač ovog tima.

Lillard ima iza sebe nekoliko sjajnih sezona u dresu Portlanda, ali očito je da više nema strpljenja da čeka da ovaj klub konačno napravi neki značajan rezultat.

Oglasi

Američki mediji pišu da Lillard ozbiljno razmišlja o odlasku i sigurno je da mu uopšte neće biti teško pronači novi klub.

Interes za Lillarda već su pokazali Dallas Mavericksi, LA Lakersi i New York Knicksi koji čekaju njegov rasplet situacije s Trail Blazersima.

Dallas želi da upari u ekipi Dončića i Lillarda što bi zaista bili fantastično za njih, dok Lakersi žele dovesti pomoć LeBron Jamesu.

S druge strane, nekako najmanje izgledna opcija je odlazak u Knickse koji bi željeli da Lillard bude prva zvijezda tima, ali je jasno da će morati sačekati stvaranje nove ekipe zbog čega bi izgubio barem jednu sezonu.

U Portlandu ne žele da ostanu bez Lillarda, Nurkića i društva i užurbano rade na tome da naprave neophodne promjene koje će donijeti bolje rezultate.

Top Komentari

DadiG
Pa Dončić i Lillard igraju istu poziciju
2 0
Realist
Doncicu treba kvalitetan centar i netko koce dodavat poene uz Doncica tipa Bogdanovići Williams ili netko ko ce biti drugi po poenima u ekipi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi