Nurkić sinoć nije igrao, ali svi pričaju o njegovoj majici posvećenoj mjesecu ramazanu

U stilu stigao u dvoranu

Nurkić sinoć nije igrao, ali svi pričaju o njegovoj majici posvećenoj mjesecu ramazanu

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na svom parketu od Oklahoma City Thundera sa 118:112, a ni sinoć na parketu nismo gledali Jusufa Nurkića zbog problema s povredom. No, naš najbolji košarkaš bio je u centru pažnje i to zbog majice posvećene ramazanu.

Portland je nastavio sa jako lošim igrama u ovoj sezoni i kako stvari stoje ovaj tim nećemo gledati u doigravanju. Oklahoma je došla do važne pobjede u borbi za play-off i maksimalno iskoristila kiks LA Lakersa.

Oklahomu je u sinoćnjem meču do pobjede vodio Gilgeous-Alexander koji je uspio da ubaci 31 poen i uz to dodao je tri asistencije i dva skoka.

Što se tiče Portlanda sinoć su se istakli Sharpe i Little. Sharpe je meč završio sa 29 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Little dodao 28 poena i šest skokova.

I sinoć se itekako u igri Portlanda osjetio izostanak Damiana Lillarda, Jusufa Nurkića i Anferneeja Simosa, te domaći bez svojih najvećih zvijezda jednostavno nisu uspjeli da pruže neki bolji otpor košarkašima Oklahome.

Nurkić se nedavno oporavio od povrede i vratio na parket, ali jasno je da još uvijek nije maksimalno spreman. Bh. košarkaš sinoć nije igrao zbog bolova u koljenima, ali svejedno je bio u dvorani kako bi dao podršku saigračima.

Oglasi

Naš reprezentativac se i pored toga što nije igrao uspio naći u centru pažnje zbog majice koju je nosio, a koja je posvećena ramazanu.

Poznato je da je Nurkiću vjera na prvom mjestu i nije iznenađenje što on posti mjesec ramazan iako svakodnevno trenira i ima mečeve u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Nurkić se u dvorani Moda Center pojavio u majici na kojoj je pisalo "Fasting mode ON", što u prevodu znači "Način posta uključen".

Fasting mode ON 🔋 #ramadan 🤲🏻

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Monday, March 27, 2023

Bh. reprezentativac je propustio veći dio utakmica ove sezone zbog povrede i jasno je da će glavni cilj biti da se maksimalno pripremi za novu sezonu. No, bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo Nurkića gledati u dresu Portlanda i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi