Damiru Mulaomeroviću je meč protiv Finske posljednji na klupi reprezentacije Hrvatske
Foto - EPA

Najavio odlazak

Damiru Mulaomeroviću je meč protiv Finske posljednji na klupi reprezentacije Hrvatske

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Hrvatske oprostila se od nastupa na Evropskom prvenstvu.

Naši susjedi poraženi su u susretu osmine finala od Finske rezultatom 94:86 i na taj način su završili nastup na ovogodišnjem Eurobasketu.

A epizodu na klupi ove selekcije vjerovatno je završio Damir Mulaomerović. Tuzlak je saopštio da je veoma izgledno da odlazi s klupe.

"Vjerovatno više neću biti izbornik nakon ovoga", rekao je Mulaomerović nakon utakmice i zatim je govorio o utakmici.

"Kada imate igrača koji vam zabije 43 poena, jako je teško pobijediti. Bio je vruć, a mi nismo imali koncentracije. Tu je i nekoliko čudnih odluka sudija na kraju. Nismo bili psihološki spremni i presudila je njihova uigranost", istakao je Mulaomerović.

Damir Mulaomerović je reprezentaciju Hrvatske preuzeo u januaru ove godine, a na klupi je zamijenio Veljka Mršića.

Ranije je ovaj 47-godišnji stručnjak imao ulogu pomoćnika u hrvatskoj selekciji, a radio je kao selektor Bosne i Hercegovine i Kosova.

Trenersku je karijeru započeo u Slobodi, zatim je vodio Cibonu te Cedevitu Junior.

Za razliku od trenerske, Mulaomerović ima mnogo 'jaču' košarkašku karijeru u kojoj ima i osvojenu Euroligu s Panathinaikosom 2002. godine.

Igračku karijeru je kao i trenersku počeo u Slobodi, nastavio u Cibonu, a igrao je za velika evropska imena poput Olympiacosa, Panathinaikosa, Real Madrida, Efesa, Fortituda...

Top Komentari

Eno30
Zemlja zimska gdje je zimski sportovi popularni sad postadose sila i u kosarci, pa i u fudbalu su postali jak. Svaka im cast koliko ulazu u sport
4 0
user1613424508
Nema slabih vise zanima me kako ce srbiija proc s talihanima ti im he prva prava utakmica vidhecemo hicel i dalhe nabijat kos razliku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti