Damjanović: Ostao sam u Bošnjaku zbog dobre hemije u ekipi

Playmaker ekipe iz Hadžića

Damjanović: Ostao sam u Bošnjaku zbog dobre hemije u ekipi

D. Rakanović

Košarkaši Bošnjaka iz Hadžića ovih dana pripremaju se na Bjelašnici za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u najvišem rangu takmičenja. 

Jedan od igrača koji su produžili vjernost klubu iz Hadžića je i organizator igre Srđan Damjanović, koji je u razgovoru za SportSport.ba otkrio razloge zbog koji je produžio saradnju sa ovim klubom. 

"Odlučio sam ostati u Bošnjaku iz razloga što su čelnici kluba i stručni štab bili veoma korektni prošle sezone prema meni. Jedan od bitnih faktora je i veoma dobra hemija u ekipi", rekao je Damjanović i nastavio: 

"Pripreme protiču u najboljem redu i veoma dobroj atmosferi. Trenutno boravimo i spremamo se za sezonu na Bjelašnici, treninzi su veoma naporni, ali svi momci veoma dobro podnose napore. Slijedeće sedmice kada se vratimo u Hadžiće krećemo sa prijateljskim utakmicama. Do početka sezone trebali bi odigrati desetak prijateljskih utakmica", rekao je Damjanović. 

Bošnjak ove sezone želi opstanak u ligi. 

"Cilj ove godine je opstanak u ligi. Naravno, ukoliko nam se otvori mogućnost za plasmanom u ligu za prvaka, daćemo sve od sebe da iskoristimo tu priliku", naveo je Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bošnjak u je ove sezone jači za trojicu igrača Nedima Tunovića, Kerima Dragolja i Juru Brajkovića. 

"Riječ o talentovanim igračima, mislim da smo sa njima trojicom jači nego prethodne sezone", rekao je za SportSport.ba Damjanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi