Trojica novih košarkaša u Bošnjaku: Osnovni cilj opstanak

Krenule pripreme Bošnjaka

Trojica novih košarkaša u Bošnjaku: Osnovni cilj opstanak

D. Rakanović

Košarkaši Bošnjaka iz Hadžića krenuli su sa pripremama za predstojeću sezonu. 

Trener Bošnjaka Amir Rešidović u razgovoru za SportSport.ba istakao je da glavni cilj kluba da ostane u najvišem rangu takmičenja.

"Igrački kadar čine većina igrača koji su igrali ovdje i prošle sezone. Od novih igrača to su Nedim Tunović, koji se vratio iz Italije, Jure Brajković, koji je došao iz Zrinjskog, te Kerim Dragolj bivši igrač Bosne Royal, a sve ostalo su igrači iz prošle sezone", rekao je za SportSport.ba Rešidović i dodao da je još nekoliko košarkaša na probi koji će pokušati da se nametnu i dobiju ugovor u ovom klubu. 

"Prelazni rok nije završen, pa ćemo se i mi pojačati na pozicijama gdje imamo slabe tačke. Naravno, sve u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba", rekao je Rešidović. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Osnovni cilj je da klub ostane u društvu najboljih. Naravno, ukoliko se ukaže prilika napašćemo Ligu 6", rekao je Rešidović i dodao da trenutno nije realno da njegova ekipa napadne vrh tabele i plasira se u Drugu ABA ligu.  

Košarkaši Bošnjaka će nastavak priprema obaviti na Bjelašnici, nakon čega će krenuti sa odigravanjem pripremnih duela. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi