"Danas bih ubacivao po 50 poena i bez slobodnih bacanja"

Shaquille O'Neal bez dlake na jeziku

"Danas bih ubacivao po 50 poena i bez slobodnih bacanja"

Edmir Škorić

Legendarni centar Los Angeles Lakersa Shaquille O'Neal smatra da bi danas ubacivao 50 poena po meču.

O'Neal je jedan od najdominantnijih igrača u historiji NBA lige i svakako jedan od najznačajnijih likova u najjačoj ligi na svijetu. Još jednom je pokazao da nema dlake na jeziku, pa je tako izjavio da bi danas ubacivao u prosjeku 50 poena po meču.

"Da danas igram, mogao bih bez slobodnih bacanja ubaciti 50' poena. Današnji igrači ne igrjau fizički, samo znaju da se žale i plaču", rekao je O'Neal za Express Sport.

On je osvojio tri titule s Lakersima i jednu s Miamijem, te je tokom devedesetih i početkom 21. vijeka terorisao protivničke centre pod obručima.

Današnji centri sve više se nalaze izvan reketa, često gađaju trojku...

"Ne bih gađao trojke, to nije ono što veliki ljudi (čitaj centri) treba da rade na terenu", poručio je slavni košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi