"Ako se Kobe vrati, to će biti najveći događaj u sportskoj historiji"
(Foto: EPA)

Shaq najavio povratak Kobeja?

"Ako se Kobe vrati, to će biti najveći događaj u sportskoj historiji"

M. Šljivak

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa Kobe Bryant završio je karijeru 2016. godine.

Kobe je kompletnu karijeru proveo u timu iz Los Angelesa sa kojima je osvojio pet naslova prvaka NBA lige.

Tri naslova su došla zajedno sa Shaquilleom O'Nealom, a upravo Shaq vjeruje da bi Kobe i sa 40 godina bio značajan faktor u NBA ligi.

"Svi znaju ko je Kobe. Niko ne može reći da on ne može i sad dati jako dobrih 15-20 minuta na terenu. Ako se odluči vratiti sa 40 godina, to će biti najveća objava u sportskoj historiji. Svi bi pričali o tome, dresovi bi se prodavali tri puta više. Ne bi trebao ni da igra odlično, samo da bude 15-20 minuta na parketu kao Laker. Ako se vrati, to bi bila jedna od najljepših priča u NBA historiji. Samo ću reći da Kobe voli ovakve stvari", istakao je Shaq.

Kobe je karijeru završio sa 25 poena u prosjeku, a posljednje godine karijere mu je obilježila teška povreda Ahilove pete zbog koje je imao dugo odsustvo sa parketa.

Svakako bi bilo zanimljivo ako bi se vratio u ligu gdje bismo ga gledali uz LeBrona Jamesa u dresu Lakersa.

Top Komentari

Woyzeck
Teska povreda "ahilove pete"... Ahilove tetive. A govana i novinarstva. :)
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi