Exumu nije bilo lako kada je čuo povike navijača u Madridu, nakon poraza više nije mogao da šuti

Košarkašu Partizana teško palo ispadanje iz Eurolige

Exumu nije bilo lako kada je čuo povike navijača u Madridu, nakon poraza više nije mogao da šuti

E. Čaušević

Partizan se sinoć oprostio od Eurolige jer je u odlučujućoj utakmici play-offa poražen u gostima od Real Madrida sa 98:94. Iako su Beograđani vodili sa 2:0 u seriji na kraju je Real preokrenuo i otišao na Final Four, a igrači Partizana s gorkim ukusom u ustima su se vratili kući. Paljbu je osuo Dante Exum koji je poručio da su Kraljevi na prljav način ostali u seriji, a detalj sa sinoćnje utakmice pokazao je najbolje kakav pakao je njega dočekao u dvorani u Madridu.

Partizan je fantastično otvorio seriju protiv Reala jer je u prve dvije utakmice slavio u Madridu i poveo sa 2:0, ali klub iz Beograda nije u Areni nakon toga iskoristio dvije meč lopte jer su Kraljevi uspjeli da poravnaju na 2:2.

U fantastičnoj utakmici koju smo gledali sinoć u Madridu gosti su ponovo dominirali u većini susreta i vodili skoro 20 poena razlike u jednom trenutku, ali u posljednjoj četvrtini Real dolazi do preokreta i plasmana na Final Four.

Sigurno je da je tuča koja se desila u finišu druge utakmice u Madridu preokrenula situaciju jer su tada kažnjeni ponajbolji igrači Partizana, a povredu je nakon nasilničkog nasrtaja Yabuselea doživio Dante Exum.

Iz Partizana se nisu oglašavali nakon svih tih dešavanja, no kada je završena sinoćnja utakmice upravo je Exum bio taj koji je osuo paljbu prema Madriđanima.

"Baš smo razočarani, zaslužili smo proći dalje i svo to znaju. Sve se promijenilo kada sam bačen na parket u onoj drugoj utakmici i nema dileme u to. Suspendovali su dvojicu naših igrača, a ja sam povrijeđen igrao ove utakmice nakon toga. Šta da još kažem? Ovo je smiješno, oni su kontrolisali narativ ove serije svim tim pričama u medijima", kaže Exum i dodaje.

Oglasi

"Pisali su o svim tim izvinjenima, a meni se Yabusele nikada direkno nije izvinio. To pokazuje kakav su oni klub. Šokirani smo bili što je Yabusele dobio samo pet mečeva suspenzije, pa kao da smo u WWE, a ne na košarkaškom parketu. Preko medija su se kao izvinjavali, a Euroliga im je to uvažila i dala blaže kazne. Suspenzije Lessorta i Puntera su okrenule seriju u njihovu korist. Smiješno je sve ovo jer su oni dobro znali šta rade".

Exumu sinoć nije bilo uopšte igrati u atmosferi koju su napravili navijači Reala, a čini se da je od svih košarkaša Partizana upravo on bio na udaru.

U jednom trenutku cijela dvorana počela je skandirati "Yabusele, Yabusele" dok je Exum bio u centru pažnje nakon jednog sudara s Rudyjem Fernandesom. Australijanac je sve to trpio tokom meča, no nakon povratka u Beograd otvorio je dušu.

Yabusele je zbog sramotnog poteza dobio pet mečeva suspenzije, a upravo je Francuz i sinoć bio u centru pažnje jer je odmah po završetku meča utrčao na parket kako bi proslavio pobjedu i plasman na Final Four.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Mečevi Final Foura u litvanskom Kaunasu igraju se 19. maja, a Real Madrid će igrati protiv ljutog rivala Barcelone. U drugom susretu sastaju se Olympiakos i Monaco.

Veliko finale Eurolige na rasporedu je 21. maja s početkom u 19 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
De ne supljiraj, veceg glumca odavno nisam vidio, koliko si glumio poslije utakmice, stake, te povreda kad lik igra, a i vi ste nji lijepo docekali, smradovi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije