Susret Pereza i Muse na sjajan način oslikava odnos predsjednika Reala prema svojim igračima

Kraljevi su izbacili Partizan

Susret Pereza i Muse na sjajan način oslikava odnos predsjednika Reala prema svojim igračima

A. Čaušević

U jednoj od dramatičnijih serija za Final Four Real Madrid je sa 3:2 u pobjedama izbacio Partizan te će imati priliku u Kaunasu da se popne na evropski tron. Jednu od ključnih figura u odlučujućem meču imao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Peta utakmica serije je bila itekako zanimljiva, baš kao i prethodne četiri. Kraljevi su uspjeli nadoknaditi -16 te trijumfovati rezultatom 98:94.

Jedan od najboljih pojedinaca na meču bio je Džanan Musa koji je sa 20 poena odigrao svoj najbolji meč u seriji.

"Osjećaj je nevjerojatan. Ovo je prvi put u mom životu da se nešto ovakvo desi. Ovo mi je prva sezona u Real Madridu, bili smo sa 2:0 u nokdaunu., bili smo sada u minusu -16. Znali smo da je Partizan sjajan tim."

"Čestitam mojim momcima i saigračima. Nisam nikada vidio navijače ovako zagrijane i da prave ovakvu atmosferu. Nadam se da će nastaviti da nas prate ovako i u ostatku sezone", bila je Musina prva reakcija.

Nakon završene utakmice uslijedilo je veliko slavlje, a u svlačionicu je kako bi čestitao košarkašima na uspjehu ušao i Florentino Perez.

Oglasi

Posebno je bio dojmljiv susret i zagrljaj sa Musom koji na neki način najbolji oslikava kakav odnos čuveni lider Kraljeva ima sa svojim igralima, bilo fudbalskim bilo košarkaškim.

Musa i Perez su tom prilikom razmijenili i nekoliko riječi što je jasan znak njihovog odnosa, ali i međusobnog poštovanja.

Španski biznismen koji je u martu proslavio 67. rođendan je sigurno jedan od namoćnijih ljudi u svijetu sprota i sigurno predstavlja ogroman autoritet i sva na njega gledaju sa velikom dozom respekta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, Musi je ovo prva sezona u kraljevskom dresu te je za kratko vrijeme izrastao u jednog od lidera na parketu te se može reći da je prelazak među Kraljeve puni pogodak za 24-godišnjaka.

U polufinalnom duelu Final Foura Real Madrid će igrati protiv Barcelone. Drugi polufinalni par čine Monaco - Olympiacos. Završni turnir se igra od 19. do 21. maja u Kaunasu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi