Košarkaš Partizana obmanuo sve: U Madridu je bio na "izdisaju", a u Beogradu - čudo!

Dante Exum će igrati treći meč

Košarkaš Partizana obmanuo sve: U Madridu je bio na "izdisaju", a u Beogradu - čudo!

A. Čaušević

Seriju play-offa za plasman na Final Four Eurolige Partizan i Real Madrid nastavljaju u utorak kada se treći meč serije igra u Beogradu. Podsjećanja radi, srbijanski tim je oba susreta u Madridu riješio u svoju korist.

Drugi meč serije obilježila masovna tuča u kojoj je najdeblji kraj izvukao Dante Exum nakon što ga je MMA zahvatom na pod bacio Guerschon Yabusele.

Činilo se da je sjajni Australac prošao sa teškom povredom, mnogi srbijanski mediji su prenijeli i da mu je završena sezona i da ga čeka duga pauza, međutim u Beogradu se desilo čudo.

Exum se ekspresno oporavio i bit će na raspolaganju za treći meč. Jasno je to postalo nakon današnjeg treninga Parnog valjka u beogradskoj Areni.

"Nekoliko dana je mirovao, ali osjeća se prilično bolje. Biće u timu, trenirao je i nema problema", rekao je Željko Obradović u izjavi pred utakmicu.

Oglasi

"Na nama je da damo sve od sebe i da pred našim predivnim navijačima pobijedimo i napravimo taj veliki korak ka Kaunasu", dodao je trofejni stručnjak.

Zbog tuče u Madridu trećem meču neće igrati Kevin Punter, Mathias Lessort iz Partizana te Gabriel Deck iz Reala što znači da će Beograđani biti značajno oslabljeni.

Sa druge strane za Real neće biti Yabuselea koji je prošao sa pet mečeva suspenzije te je za njega sezona u Euroligi praktično završena.

Inače, iz Madrida su Beograđanima poslali jasne zahtjeve koji se moraju ispuniti kako bi se košarkaši Kraljeva osjećali sigurno u prijestolnici Srbije.

Radi se o sljedećim uslovima: Prijevoz autobusom s aerodroma bez prolaska kroz terminale, pratnja policije, cjelodnevno osiguranje oko hotela i pojačanje mjeraosiguranja u Stark Areni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Treća utakmica serije igra se u utorak od 20:30. Karte su odavno rasprodane te se očekuje paklena atmosfera pred nešto više od 20.000 gledatelja.

Ukoliko bude potrebe i četvrti meč doigravanja će se igrati također u Beogradu i to u četvrtak, 4. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi