Kraljevi u strahu stižu u Srbiju - Ovo je lista zahtjeva Reala pred dolazak u Beograd
Opšta tuča nastala je u Madridu u četvrtak u duelu Reala i Partizana. Učesnik je bio i Džanan Musa, ali on je prošao bez kazne (Foto: EPA)

Žele ogromno osiguranje

Kraljevi u strahu stižu u Srbiju - Ovo je lista zahtjeva Reala pred dolazak u Beograd

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana u utorak će u Beogradu dočekati Real Madrid u trećem duelu nokaut faze Eurolige. Crno-bijeli imaju ogromnih 2-0 nakon dva meča u Španiji, a pred ovaj meč atmosfera je usijana zbog tuče tokom druge utakmice odigrane u četvrtak. Kraljevi sutra stižu u Srbiju, a organizatorima su poslali jasne zahtjeve koji im garantuju sigurnost.

Partizan u utorak u Beogradu dočekuje Real Madrid u trećem susretu nokaut faze Eurolige. Srbijanski tim je pobijedio dva puta na gostovanju i ima priliku da završi posao pred svojim navijačima kojih će sigurno biti oko 20.000 u Stark Areni.

Drugi meč ovih timova obilježila je velika tuča igrača. Napravljen je pravi haos, a na društvenim mrežama navijači crno-bijelih su jasno poručili Kraljevima da se dobro pripreme za ono što ih čeka u Beogradu.

Igrači Reala definitivno će u strahu igrati ovaj meč. Kraljevi su zbog toga navodno odlučili poslati određene zahtjeve organizatorima i žele da im se garantuje maksimalna sigurnost.

Navodno su iz Madrida zatražili ove sigurnosne mjere od KK Partizan-

- Prijevoz autobusom s aerodroma bez prolaska kroz terminale
- Pratnja policije
- Cjelodnevno osiguranje oko hotela
- Pojačanje mjere osiguranja u Stark Areni

Oglasi

Očigledno zbog onog što se dešavalo u Madridu vlada veliki strah u redovima kraljevskog kluba i nije nikakvo čudo što žele dodatne mjere osiguranja jer je prijetnji bilo dosta.

Euroliga odredila kazne za učesnike tuče

Euroliga je dan nakon obračuna u Madridu odredila kazne za učesnike tuče.

Najveću kaznu očekivano je dobio francuski košarkaš iz redova Reala Guerschon Yabusele. On će pauzirati narednih pet utakmica u Euroligi.

Naredne dvije utakmice neće igrati košarkaš Partizana Kevin Punter, a Gabriel Deck i Mathias Lessort su dobili po jednu utakmicu suspenzije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Oba tima su također dobili i novčanu kaznu od po 50.000 eura, razlog je taj što utakmica nije završena zbog ponašanja njihovih igrača.

Svi nabrojani košarkaši neće moći da igraju u Beogradu u utorak.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Pa kad ljudi znaju šta su radili devedesetih u Hrvatskoj, BiH i Kosovu normalno da traže zaštitu.
4 3
Chesa
Real pobjeđuje u Smrdiji 100%
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi