Košarkaš Partizana najnormalnije je hodao bez pomoći štaka, a onda shvatio da ga kamera snima...

Dante Exum i nije tako teško nastradao

Košarkaš Partizana najnormalnije je hodao bez pomoći štaka, a onda shvatio da ga kamera snima...

Edmir Škorić

Košarkaška poslastica u Madridu završena je 100-ak sekundi prije kraja, pošto je sudija nakon velike tučnjave mogao samo da odsvira kraj. S obzirom na broj isključenih, nije bilo moguće da se utakmica nastavi, pa je Partizan protiv Reala slavio sa 95:80 i tako poveo s 2:0 u četvrtfinalnoj seriji doigravanja u Euroligi.

Iskusni bek Real Madrida Sergio Llull napravio je nesportski faul na Kevinu Punteru, koji se unio u facu Realovom playu, a onda se u sve uključuje njegov saigrač sa klupe Guerschon Yabusele, pa nastaje veliki haos na parketu.

Francuski igrač u jednom trenutku hrvačkim zahvatom uzima beka Partizana Dantea Exuma, te ga baca na pod. Exum je meč napustio na štakama, vidno povrijeđen, dok je masnice na licu zaradio Džanan Musa, kojeg je udario Punter, a potom ga je na tlo bacio centar Partizana Matthias Lessort.

Euroliga će tokom današnjeg dana, 28. aprila, obznaniti odluke o suspenzijama i vjeruje se da će Yabusele dobiti dužu suspenziju, a one prijete i Lessortu, Punteru, Decku, Llullu...

Partizvanov povrijeđeni košarkaš Dante Exum vjerovatno će izbjeći suspenziju, ali doktori Partizana tvrde da je teže povrijeđen, što će vjerovatno označiti kraj njegovih nastupa barem u ovoj fazi takmičenja.

Oglasi

Međutim, na internetu se pojavio video kako igrači Partizana izlaze sa beogradskog aerodroma dok se u pozadini čuju navijači Partizana koji su ih dočekali, a na početku videa može se vidjeti Exum kako sa jednom ženskom osobom razgovara.

Exum izlazi tako što najnormalnije hoda i djeluje potpuno u redu, ali se u jednom trenutku opet primio štaka i ponovo je izgledao "jako povrijeđeno".

@jalejr1 Partizan!!! ⚫️⚪️🫡 #basketball #partizan #belgrade #serbia #madrid #realmadrid #spain #playoffs #turkish #airlines #beograd #srbija #balkan #coach #obradovic #serbia #greece #turkey #spain #italy #starkarena #record #partizanbelgrade #music #partizanbeograd #paok #fenerbahçe #istanbul #panathinaikos #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #tiktok #TikTok #parati #foryourpage #euroleague #abaleague #usa #nba #fans #grobari #atmosphere #amazing #loveit #tiktok #fy #fyp #home #basketballtiktok #basketballvideos #funny #funnyvideos #funnyvideo #funnymoments #funnytiktok #edit #edits #parati #dance #celebrate #fypシ #fypシ゚viral #fypage #thankyou #enjoy #top #top8 ♬ original sound - NoName

Australijancu je povrijeđena tetiva stopala nakon što ga je francuski reprezentativac divljačkim zahvatom bacio na leđa na parket.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ovo je nevjerovatno. Sada je šest ujutro i oni su svi tu, ovo je nevjerovatno. Sviđa mi se! Pričaćemo već o tome", rekao je Exum o dočeku od strane Grobara.

Partizan vodi 2:0 u seriji koja se igra na tri pobjede, a treći meč je u Beogradu u utorak od 20.30 sati.

Top Komentari

user1676409325
Ti znas je li nastradao ili nije mahalski novinaru
1 2
HamzaVojvoda
Uzmi Zeljko Evro titulu Evro titulu Evro titulu uzmi Zeljko Evro titulu opaaaaaaa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi