Poveli su s 2:0 protiv Reala, a doček u Beogradu košarkaši Partizana pamtit će dok su živi
Foto: Aleksandar - dime018.photoshelter.com (Instagram - @dime018)

Slavi se u Srbiji

Poveli su s 2:0 protiv Reala, a doček u Beogradu košarkaši Partizana pamtit će dok su živi

Eldar Ganibegović

Košarkaši Partizana prelijepa su sportska priča. Poveli su s 2:0 u seriji protiv Real Madrida u play-offu Eurolige, a priređen im je fantastičan doček u glavnom gradu Srbije.

Sinoć su novi meč odigrali Real Madrid i Partizan u play-offu Eurolige. Nakon što je u prvom slavio beogradski tim, mnogi su ih ponovo otpisali i više šanse davali španskom timu.

Ipak, to nije pokolebalo crno-bijele, koji su u jednoj završnici koja nije baš za pohvalu ipak stigli do druge pobjede i poveli s 2:0 u seriji.

Imali su košarkaši Partizana prednost od 80:95 i bili na pragu pobjede pred kraj utakmice, kada je uslijedilo ono što se ne bi trebalo događati na sportskim terenima.

Lull je žestoko faulirao Puntera, a ovaj nije htio da ostane dužan španskom košarkašu, pa je na parketu nastao opšti metež i tuča.

U toj tuči je ponajgore prošao bh. reprezentativac Džanan Musa koji je dobio dva udarca. Prvo je dobio šamar od Puntera, da bi ga Lessort bacio na pod.

Oglasi

Bilo kako bilo, sudije su odlučile da pobjeda pripadne igračima Partizana i oni su se s najboljim mogućim rezultatom vratili u Beograd.

Doček u glavnom gradu Srbije pamtit će dok su živi. Exum je na štakama pozdravio Grobare, Lessort je izazvao delirijum... Jednostavno, samo sport može proizvesti ovakve emocije. 

Opis fotografije nije dostupan.

Može biti slika sljedećeg: 8 ljudi, gomila i tekst

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, Ljudi igraju košarku i gomila

Ostaje da se vidi može li Partizan završiti započeti posao. Jedno je sigurno - na domaćem terenu protiv Reala će biti oslabljen jer će neki igrači nakon sinoćnjih dešavanja sigurno dobiti određene kazne. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Napadaj napadaj Partizane napadaj ohoj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi