Na internetu brutalno ismijavaju Džanana Musu i njegovu ulogu u žestokom obračunu

Jedna od žrtava neočekivanog sukoba

Na internetu brutalno ismijavaju Džanana Musu i njegovu ulogu u žestokom obračunu

E. Škorić

Košarkaši Partizana sinoć su u Madridu pobijedili Real sa 95:80 u drugoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa Eurolige. No, stotinjak sekundi prije kraja izbila je velika tučnjava, pa je nakon svega sudijama ostalo samo da označe kraj meča bez da se odigra završnica.

Partizan je pokazao snagu ponovo i došao do velikih 2:0 u seriji, te će u Beogradu imati dvije meč-lopte za polufinale. Beogradskom gigantu treba još jedna pobjeda, a prvi meč pred svojom publikom igra u utorak 2. maja.

No, za sada nije poznato ko će propustiti taj duel, jer Euroliga tek treba da odredi suspenzije akterima velikog incidenta koji se dogodio u madridskoj dvorani.

Usljed makljaše se našao i Džanan Musa, pa je reeprezentativac BiH najprije imao okršaj sa Kevinom Punterom, da bi ga potom na parket bacio centar Partizana Mathias Lessort.

Musa je pokušao da se umiješa u žestok obračun, na kraju se loše proveo. Dobio je silne uvrede na svom Instagram profilu i prijete mu Grobari pred dolazak u Beograd, a bilo je gnusnih uvreda i prijetnji na račun njegove uže porodice.

Osim toga, internet je preplavljen raznim klipovima s kojima košarkaški fanovi žele dočarati Musinu ulogu u tučnjavi koja se sinoć dogodila.

Oglasi

Okrutne su šale na račun našeg košarkaša i jednog od najboljih igrača Reala, ali on ima priliku da u u Beogradu odgovori na parketu i da vrati Real u život, iako je svima jasno da je Partizan na pragu polufinala.


[twitter]https://twitter.com/Coffelers_17/status/1651700609358131200[/twitter]



Zašto su sudije prekinule meč?

Prosto, zato što ne bi imao ko da nastavi meč. Na terenu su se u jednom momentu našli svi igrači kako iz Real Madrida, tako i iz Partizana, a kako pravila nalažu svi koji uđu na teren, a nisu u petorci, moraju da budu sankcionisani. Sa druge strane, svi oni koji su učestvovali u tuči takođe moraju biti sankcionisani, pa nas to dovodi do toga da ne bi imao ko da nastavi utakmicu.

Partizan bi mogao biti u problemu jer prijeti ozbiljna suspenzija Panteru koji je nokautirao Musu, kao i Matthias Lessort, koji je bacio našeg košarkaša na pod.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Samo trojica igrača nisu isključena sinoć. Zach LeDay kod Partizana, a kod Reala iskusni Sergio Llull i Vincent Poirier.

Kazne ćemo saznati najkasnije do večeras, ali za pretpostaviti je ko sve neće igrati u trećoj utakmici Partizana i Reala i u prvoj koja će se odigrati na tlu Srbije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ma ko j..e Musu pusu !!! Treba ih popljuvati sve redom popišat se na kraljevski klub ne moćni !!!
1 7
Halland
Kakvo srce ima nas Dzanan,svaka cast ..momak ide hrabro na sve igrace partizana,a kukavicki potezi partizanovaca,Dzanan je novi heroj bih,naš ponos
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi