Dario Šarić naredne sezone u novom timu

Navodno je sve dogovoreno

Dario Šarić naredne sezone u novom timu

Esmer Oštraković

Ekipa Golden State Warriorsa ubrzo bi mogla završiti veliki potpis, a radi se o Šariću, navode brojni izvori iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako navode novinari iz ove zemlje, Šarić bi itekako godio Golden State Warriorsima, te su odlučili da krenu po njegov potpis.

Radi se o centru, koji je dobar dio svoje karijere proveo i na drugim pozicijama, te ima jako dobar procenat šuta za tri poena.

U svojih sedam godina provedenih u NBA ligi, Šarić u prosjeku ubacuje 11 poena po utakmici, te ima 5.6 skokova i 1.9 asistencija.

Warriorsi bi ga mogli dovesti ubrzo, a to bi bio jako dobar potez uprave ovog kluba, jer ne bi bio mnogo plaćen.

On je propustio cijelu 2012-22 sezonu zbog povrede, a protekle sezone nije imao preveliku ulogu u ekipi Thundera.

Oglasi

Igrao je prosječno 14.1 minutu, te je ubacio 6.4 poena i imao 3.6 skokova.

Ivica Zubac seli iz Los Angelesa

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac mogao bi ovog ljeta napustiti Los Angeles Clipperse. Ovaj 26-godišnji centar nalazi se među igračima za koje će tim tražiti potencijalnu razmjenu u narednom periodu.

Ivica Zubac bi nakon četiri godine mogao napustiti Los Angeles Clipperse. Rukovodstvo ovog NBA tima je hrvatskog centra stavilo na listu za potencijalne razmjene, a potvrdu je dobio američki novinar Jake Fischer.

"Los Angeles Clippersi su startnog centra Ivicu Zubca učinili dostupnim za razmjenu uz ideju da to mjesto zauzme veteran Mason Plumlee".

"Clippersi se s druge strane nisu spremni odreći usluga cijenjenih mlađih igrača kao što su Terance Mann ili Bones Hyland", riječi su Jakea Fischera.

Tako bi na kraju Zubac mogao napustiti Los Angeles. Interesantno je svakako da je od dolaska u NBA ligu 2016. godine stanovnik ovog američkog grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi