Ratnici deklasirali Lakerse i izjednačili polufinalnu seriju

NBA play-off

Ratnici deklasirali Lakerse i izjednačili polufinalnu seriju

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja u NBA ligi. U noći sa četvrtka na petak odigrana je samo jedna utakmica play-off serije i to u zapadnoj konferenciji.

U polufinalu zapada Golden Satte Warrirosi izjednačili su seriju protiv LA Lakersa na 1:1.

U drugom meču Warriorsi su odigrali sjajan meč i slavili rezultatom 127:100.

Prva četvrtina pripala je Lakersima rezultatom 26:33, a nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Da će ovo biti njihova noć pokazali su Ratnici u drugoj četvrtini koju su dobili 41:23, dok su treći period dobili sa 43:24 i u tim momentima deklasirali Lakersi za potpuno nokatu.

U posljednjem period tim iz Los Angelesa je ublažio poraz spustio prednost Golden Sateta ispod 30 poena jer su posljednji period dobili 13:20 za konačnih 127:100.

Kod Golden Sateta prema navici dvojac koji je vodio do trijumfa bio je Thompson-Curry.

Thompson je meč završio sa 30 poena, dok je Curry imao double-double učinak od 20 pooena i 12 asistencija.

U redovima Lakersa James je imamo solidnu partiju sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija, Hachimura je ubacio 21 poena i dodao pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi