Heat i Lakersi na pobjedu od finala konferencija

NBA liga

Heat i Lakersi na pobjedu od finala konferencija

M. Šljivak

Miami Heat i Los Angeles Lakersi nalaze se na korak od plasmana u konferencijska finala NBA lige. Oba tima imaju prednost od 3-1 u polufinalnim serijama i samo ih čudo može odvojiti od poprilično iznenađujućeg dostignuća s obzirom na igre iz regularnog dijela sezone.

Miami Heat pobijedio je na svom parketu New York Knickse rezultatom 109:101 i došao je do treće pobjede u seriji i vodstva od 3-1 u polufinalu Istočne konferencije.

Tim s Floride u potpunosti je kontrolisao ovaj meč. Knicksi su imali samo dva vodstva na utakmici i to u finišu prve dionice, ali u ostatku meča su bili u zaostatku.

Ostajali su međutim u igri. Ipak, nisu uspjeli ozbiljno ugroziti vodstvo Heata koji na kraju dolazi do pobjede od 109:101 i vodstva od 3-1 u seriji.

Heat je do trijumfa u ovom meču vodio Jimmy Butler s 27 poena, 10 asistencija i šest skokova, a Bam Adebayo je dodao 23 poena i 13 skokova.

S druge strane kod New York Knicksa Jalen Brunson je ubacio 32 poena, RJ Barrett 24, a Julius Randle 20 poena. Nedovoljno je to bilo Knicksima koji će pokušaj povratka u seriju imati u srijedu na domaćem parketu.

Oglasi

Los Angeles Lakersi savladali su Golden State Warriorse 104:101 i također su došli do 3-1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Uzbudljivo je bilo u ovom meču. Rezultatska klackalica viđena je tokom kompletnog meča, a kada su Warriorsi tokom trećeg perioda otišli na 12 poena razlike, činilo se kako će oni izaći kao pobjednici.

Ipak, Lakersi se vraćaju. Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj se domaći tim bolje snalazi, dolazi do pobjede 104:101, iako je Stephen Curry imao dva šuta kojima je mogao promijeniti situaciju u posljednjim sekundama.

Lakerse su do pobjede vodili LeBron James s 27 poena, Anthony Davis je dodao 23 koša i 15 skokova, a Austin Reaves 21 poen.

Kod Warriorsa Stephen Curry je imao triple-double učinak od 31 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi