Darussafaka ubjedljiva protiv Reala
Foto: Euroleague.net

Madriđani nemoćni u Istanbulu

Darussafaka ubjedljiva protiv Reala

Ekipa Darussafake pobijedila je večeras u Istanbulu sastav Reala sa 81:68 (17:20, 18:11, 17:13, 29:24) u utakmici 12. kola Eurolige.

'Kraljevi' u ovom susretu nisu mogli računati na Llulla, Randolpha i Thompkinsa, što se itekako osjetilo u duelu sa kvalitetnim protivnikom.

Gosti iz Madrida bili su bolji rival samo u prvoj dionici, da bi domaćin u nastavku pojačao ritam igre i sasvim zasluženo stigao do prve pobjede nakon četiri vezana poraza, a ukupno šeste u elitnom takmičenju. 

Brad Wanamaker sa 27 poena bio je prvo ime kod domaćina. Bolji od ostalih u redovima Madriđana bio je iskusni Felipe Reyes sa 16 koševa i pet uhvaćenih lopti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa omjerom od šest pobjeda i šest poraza Darussafaka trenutno zauzima osmu poziciju, dok je Real sa osam trijumfa smješten na drugu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi