Datome srušio Kraljeve u Istanbulu

Euroliga, 15. kolo

Datome srušio Kraljeve u Istanbulu

Danas je u Istanbulu u okviru 15. kola Eurolige odigran duel dvije prvoplasirane ekipe u ovom takmičenju, Fenera i Reala. Fenerbahče je slavio pobjedu rezultatom 65:63 i tako zadržao lidersku poziciju.

Fener je puno bolje otvorio susret i prvu dionicu dobio rezultatom 22:12, ali su Kraljevi u drugoj uzvratili govoto istom mjerom, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 32:32.

Drugo poluvrijeme je donijelo izuzetno zanimljivu košarku. Nije se Fenerbahče uspijevao odlijepiti, dok je Real u posljednjoj dionici uspio doći do prvog vodstva na utakmici, a neke tri minute prije kraja stići i do +6.

Ipak, brzo se Fenerbahče vratio, a onda su domaći košem Luigija Datomea šest sekundi prije kraja ponovo preuzeli prednost, 64:63. Datom je pogodio i dodatno slobodno bacanje, dok je Campazzo dvije sekunde prije kraja promašio šut za izjednačenje, pa je Fener upisao pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Datome sa 17 poena, dok je Jan Vesely dodao 13 poena.

Kod Reala su se istakli Rudy Fernandez sa 12, te Carroll i Randolph sa po 11 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi