Miami izgubio skoro dobijenu utakmicu

Mnogo preokreta u American Airlines Areni

Miami izgubio skoro dobijenu utakmicu

Prva utakmica večerašnjeg programa NBA lige ponudila je izuzetno neizvjestan okršaj Miami Heata i Sacramento Kingsa, u kojem su gosti slavili sa 89:88.

Od samog starta se dalo naslutili da će ovaj susret biti interesantan s obzirom da se nijedna ekipa nije uspjela rezultatski odvojiti do odlaska na odmor. I Miami i Sacramento su maksimalno imali tek po četiri poena prednosti, a na odmor se otišlo pri rezultatu 47:47.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Sacramento koji na startu pravi seriju 11:3 i dolazi do +8 (58:50), da bi potom uslijedila bolja igra domaćeg tima koji preokreće rezultat u svoju korist. Nakon treće četvrtine, rezultat je bio 72:71 za Miami.

Start posljednje četvrtine u potpunosti je pripao domaćim košarkašima koji su napravili seriju 12:0 i poveli sa 84:72. Činilo se tada da će Miami doći do pobjede, ali je Sacramento 'začinio' ovu utakmicu još jednim velikim preokretom i na kraju slavio sa 89:88.

Posljednji i pobjedonosni koš na utakmici postigao je De'Aaron Fox tri sekunde prije kraja.

U timu Miamija je najefikasniji bio Goran Dragić sa 23 poena, a pratio ga je Ellington sa 20. Sacramento je sa 24 poena predvodio Hield, Fox je postigao 14 a Bogdanović 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi