Užasne vijesti za Real Madrid: Sezona završena za Gabriela Decka

Povreda ipak teže prirode

Užasne vijesti za Real Madrid: Sezona završena za Gabriela Decka

E. Oštraković

Košarkaš Rael Madrida, Gabriel Deck, doživio je užasnu povredu koljena u četvrtoj četvrtini na utakmici protiv Partizana u Beogradu.

Bila je to četvrta utakmica u seriji između Partizana i Real Madrida, a pobjedu su ostvarili gosti iz Španije, te će se tako odlučujući susret odigrati u Madridu.

Partizanu se za ovu utakmicu vraća Kevin Punter i to će naravno biti veliko pojačanje za ovu ekipu pred odlučujući susret.

Sa druge strane Real Madrid neće imati Gabriela Decka koji je morao da napusti teren nakon što je doživio povredu koljena.

Iz Real Madrida su se oglasili, te su potvrdili dijagnozu.

"Gabrielu Decku dijagnosticirana je ruptura unutrašnjeg kolateralnog ligamenta lijevog koljena", stoji u objavi Real Madrida.

Oglasi

Tako je za Argentinca sezona završena, te će sve ostale utakmice morati da gleda iz svog doma gdje će se oporavljati od povrede.

Ovaj sjajni košarkaš je u seriji protiv Partizana imao učinak od 15.3 poena po susretu, kao i šest skokova.

Podsjetimo nakon jednog duela Deck je povrijedio koljeno, a sve je izgledalo veoma mučno. Neki od košarkaša poput Ledaya su se čak hvatali za glavu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Deck je ustao uz pomoć ljekarskog tima koji mu je i pomogao da napusti dvoranu.

Igrač Reala je očekivano ispračen zvižducima domaće publike jer je učestvovao u tuči u drugom meču u Madridu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
pa taj neki Laday ga je i povrijedio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi