Bayern pao u zadnjoj sekundi, a vodio 23 razlike!

Eurokup

Bayern pao u zadnjoj sekundi, a vodio 23 razlike!

E. Škorić

Košarkaši Bayerna poraženi su od Darussafake sa 76:74 u prvom meču polufinala Eurokupa.

Bayern je u Volkswagen Areni u Istanbulu poražen sa 76:74, pošto je Kidd pogodio trojku na sekundu do kraja za pobjedu Darussafake.

Počelo je sjajno za Bayern, koji je poveo 13:2 na startu, a na kraju prve četvrtine je bilo 25:11. Na poluvremenu je bilo 17 razlike, a u jednom trenutku i plus 23 za goste iz Minhena.

Darussafaka je odigrala sjajnu treću dionicu, a onda u zadnjih 10 minuta uspjela da se u potpunosti vrati i da pogodi trojku za veliko slavlje.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Nesuđeni bh. reprezentativac Scottie Wilbekin je ubacio 24 poena uz sedam asistencija za domaće, Michael Eric je ubacio 18 poena, a Jajuan Johnson 15.

Kod gostiju iz Njemačke najbolji je s 20 poena bio Jarden Cunningham, dok je Reggie Redding ubacio 15, a Devin Booker 12 poena. Nihad Đedović je odigrao tek 9 minuta i ubacio je četiri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi