"Đedović je igrao povrijeđen i plaćao smještaj, Gordić gubi 300.000 eura svaki put ako se povrijedi"

Jasna poruka novog predsjednika KSBiH

"Đedović je igrao povrijeđen i plaćao smještaj, Gordić gubi 300.000 eura svaki put ako se povrijedi"

E. Čaušević

Novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, po prvi put otkako je na novoj funkciji obratio se novinarima na press konfereciji u Sarajevu.

Nakon što je pričao o tome zašto je odlučio da prihvati ovu funkciju, te o neigranju Igokee u ovoj sezoni prvenstva BiH, Teletović se osvrnuo i na bh. reprezentaciju. Glava tema bila je to što je igračima postao trend da sve češće odbijaju pozive u nacionalni tim.

Teletović je poručio da i njih treba shvatiti jer im nije lako, ali isto tako da se oni ne smiju baš tako ponašati prema dresu bh. reprezentacije, ali i Košarkaškom savezu naše zemlje.

"Nihad Đedović je igrao sa povrijeđenom rukom i davao pare da imamo smještaj. Igrače treba razumjeti, Gordić svaki put kad se povrijedi izgubi 300 hiljada eura. Moramo ih shvatiti jer od čega bi onda oni živjeli? Isto tako slažem se da KSBiH ne treba biti građevinsko preduzeće. Dignitet saveza je na niskim granama, ali prihvatio sam se ovoga znajući koliki su problemi jer niko nije želio. Bilo je biti ili ne biti. Imam ispisanu svesku problema s kojima se moramo suočiti", rekao je Teletović.

Top Komentari

criticos
znaci to je ovako bilo? - dodju na okupljanje, nema para za hotel, igraci skupe lovu i plate smjestaj o svom trosku. - u medije izadje harun mahmutovic kukajuci kako je upitno sve - sponzori uplate lovu, a mahmutovic uzme 20% provizije jer dovukao sredstva i onda se pitamo sto djedovic nece vise da igra i sto je harun iza sebe ostavio haos
104 5
Kai Kaii
svi neka pricaju samo ne Djedovic
29 34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi