Novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je održao svoju prvu press konferenciju u Sarajevu nakon što je na vandrednoj sjednici izabran na ovu poziciju.

Novi predsjednik KSBiH se obratio novinarima

Teletović: Dokazali smo da se bez Igokee može igrati prvenstvo, a o sankcijama ćemo još vidjeti

E. Čaušević

Prije nekoliko dana na vanrednoj sjednici Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine proslavljeni košarkaš Mirza Teletović izabran je za predsjednika KSBiH.

Nakon što se nedavno pojavila informacija da bi Teletović mogao biti predsjednik KSBiH mnogi su pomislili da je to samo špekulacija, no dojučerašnji kapiten naše selekcije je potvrdio da postoje velike šanse za to. Na vanrednoj sjednici u Busovači jednoglasno je izabran za predsjednika KSBiH, a danas se novinarima obratio u Sarajevu.

"Bitno je da ste došli po informacije od ljudi koji vode Savez. Što se tiče reprezentacije s moje strane jedno što mogu reći je da treba vremena i načina da okupimo uvijek najbolje igrače. Mislim da imamo uvijek potencijal veliki, no u ovo vrijeme treba dati šansu mlađim igračima da stasaju. Došao sam na sve ove probleme koje imamo. Što se tiče domaćeg prvenstva Igokea sigurno neće igrati ligu 12 i imat će neke sankcije. Ligu koju sam ja igrao je bila mnogo bolja i cilj će mi biti da pomognemo svim klubovima da plaćaju manje kotizacije", počeo je Teletović, te nastavio o Igokei:

"Došao sam na ovakvo stanje, a o sankcijama će se razgovarati. Nanesena je šteta prvenstvu? Pa, veća šteta vi bila da se prvenstvo ne igra. Postoje klubovi koji troše pare koje ne posjeduju, šta ćemo s njima? Dokazali smo da bez Igokee se može igrati prvenstvo, a o sankcijama ćemo još vidjeti".

"Košarkaški savez BiH kao glava košarke treba da bude postavljen tako da pomogne ovom sportu. Moramo doći do rješenja da odblokiramo savez. Moramo povući neke radikalne poteze i promjene. Valjda je mene zapalo da to uradim. Raspisali smo konkurs za generalnog sekretara i to je jako bitna pozicija koju moramo brzo riješiti".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Selektor? Pa, bitno je izabrati nekoga ko će u će četiri utakmice utrenirati ekipu za budućnost. Dakle, neki motivator. Nije isto voditi klub i reprezentaciju".

Top Komentari

nerminh74
Šuplja prica za šupalj narod
12 58
Kiss
Samo naprijed,želim ti sve najbolje
29 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi