Teletović: Kao što sam se borio na terenu, tako ću se boriti i za KSBiH

Izabran za novog predsjednika

Teletović: Kao što sam se borio na terenu, tako ću se boriti i za KSBiH

E. Čaušević

Dojučerašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, danas je zvanično izabran za novog predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Mnogi su bili iznenađeni prije nekoliko sedmica kada se pojavila priča da bi Teletović mogao postati predsjednik KSBiH, a nakon što je on to sam potvrdio postalo je jasno da se tu nešto "kuha". Na današnjoj vanrednoj sjednici KSBiH jednoglasno je odlučeno da će bivši košarkaš Brooklyn Netsa biti novi predsjednik.

Teletovićevi pomoćnici, odnosno potpredsjednici Upravnog odbora će biti Dalibor Miloš i Boris Spasojević. Jedan od najboljih bh. košarkaša svih vremena nedavno je bio primoran da završi svoju karijeru zbog zdravstvenih problema, ali je jasno da ne može bez košarke.

"Kao što sam se borio na terenu, tako ću se boriti i za KSBiH da radimo i funkcionišemo kako treba. Dajem vam svoje obećanje. Još jednom vam se zahvaljujem", rekao je kratko Teletović nakon izbora za novog predsjednika KSBiH.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da je pred Mirzom ogroman posao jer se KSBiH nalazi u velikim problemima, prije svega finansijske prirode. Kako će se Teletović snaći na ovom mjestu ostaje da vidimo, no u svakom slučaju sigurno da mu svi želimo mnogo sreće i uspjeha u novom izazovu i početku neke nove karijere.

Promo

Top Komentari

ibrahim51
Dobro dosao dobri covjece i majstore kosarke.Zelimo ti dobrog zdravlja i srece da uspijes u svom novom poslu.
5 0
ibrahim51
Dobro dosao dobri covjece i majstore kosarke.Zelimo ti dobrog zdravlja i srece da uspijes u svom novom poslu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi