Delije skandirale protiv Omića, normalni navijači i igrači stali u njegovu odbranu

Ne žele košarkaša iz BiH u svom timu

Delije skandirale protiv Omića, normalni navijači i igrači stali u njegovu odbranu

M. Šljivak

Najvatreniji navijači Crvene zvezde Delije na nož su dočekali dolazak košarkaša bh. korijena Alena Omića u klub.

Tokom meča su istakli transparent na kojem je pisalo "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", a sa uvredama za Omića su nastavili tokom i nakon utakmice.

Na kraju utakmice u kojoj je Zvezda slavila 89:78 igrači Zvezde, među kojima i Omić, došli su do Delija da se pozdrave, a zatim je zagrmilo: "Omiću, odlazi!".

Ovi povici su naišli na veliki revolt normalnih navijača. Potez Delija popraćen je zvižducima od strane ostatka publike, a podršku centru iz BiH su pružili i saigrači.

Omić je od ostatka dvorane na kraju nagrađen aplauzom, a u ovom meču je ubacio šest poena, od čega četiri u ključnim trenucima utakmice.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Top Komentari

Kai Kaii
pakuj kofere dok si jos ziv Alene vidis da te cetnici mrze
13 5
Didi Meki
Srbi k'o Srbi... Ma, voljeli bi i oni sami da nisu
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi