Malene nemoćne u Banovićima: U prvom poluvremenu postigle samo devet poena

Banovićanke lagano do pobjede

Malene nemoćne u Banovićima: U prvom poluvremenu postigle samo devet poena

E. Čaušević

Drugo kolo Prvenstva za žene bilo je prava noćna mora za košarkašice Mladog Krajišnika.

Banovićanke su ih pred domaćom publikom porazile rezultatom 88:36. „Potjera“ na parketu je trajala od prvog sudijskog zvižduka. U prvom poluvremenu Malene su se neuspješno borile protiv odbrane domaćih košarkašica. Uspjele su ubaciti samo 9 poena za prvih 20 minuta igre. U nastavku trener Banovićanki, Goran Jurčenko, dao je priliku svim igračicama sa klupe, koje su činile okosnicu igre skoro cijelo drugo poluvrijeme. Tada su gošće uspjele ubaciti preostalih 27 poena.

Najviše poena postigla je kod gošći Anđela Gligić, 16. Kod domaćih igračica standardno dobra je bila Nikolina Zubac sa 12 postignutih poena i 7 skokova. Pod koševima je izdominirala Glotić, uhvativši 20 lopti. Dvocifreni učinak su imale još Ikanović, Bučuk i Lačić. Ono što je važno naglasiti jeste da su se sve domaće igračice upisale u listu strijelaca.

"Prvenstvene utakmice su odlična prilika za mlađe igračice da steknu iskustvo. Budući da je malo ekipa u ovom takmičenju koje nam mogu parirati, one će imati tu priliku skoro u svakoj utakmici. Ova utakmica je bila rutinska, znali smo da ćemo pobijediti, samo je bilo pitanje koliko razlike. Zadovoljan sam svime što su moje igračice, posebno ove mlađe, pokazale večeras“, rekao je Jurčenko nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

ŽKK RMU Banovići u narednom kolu putuju u goste novalijama u Prvenstvu BiH, ekipi Trebinja 03. Utakmica se igra 24. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije