Nova loša partija i novi poraz Fenerbahcea, Maccabi uvjerljiv na svom terenu

Agonija Obradovićeve momčadi se nastavlja

Nova loša partija i novi poraz Fenerbahcea, Maccabi uvjerljiv na svom terenu

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva večeras su na svom parketu uvjerljivo nadigrali turski Fenerbahce rezultatom 67:55. 

Novu očajnu partiju odigrali su puleni Željka Obradovića. Posebno katastrofalno je bilo otvaranje utakmice za turske viceprvake koji su u prvoj četvrtini ubacili samo 6 poena. 

Nije briljirao ni Maccabi u tom dijelu igre, no jeste u drugoj četvrtini koju su Izraelci dobili rezultatom 29:15 i na veliki odmor otišli s okruglih 20 razlike. Probudio se Fener u drugom poluvremenu, pomalo su dostizali prednost domaćeg tima i u jednom trenutku došli na samo -6.

Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo pa su Izraelci u jednoj na momente negledljivoj utakmici uspjeli slaviti limitiravši goste na samo 55 poena. Omri Casspi ubacio je 13 poena, Hunter i Wolters dodali su po 11 za pobjednički tim. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji strijelci Fenera bili su na istim marginama kao i Maccabi. Sloukas je ubacio 13 koševa  a po 11 su dodali Dixon i Williams. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi