Na Kosovu bijesni zbog izjave Denija Avdije: "Moj otac je rođen na Kosovu u Srbiji..."

Deveti pik na NBA draftu

Na Kosovu bijesni zbog izjave Denija Avdije: "Moj otac je rođen na Kosovu u Srbiji..."

E. Čaušević

Sinoć je održan NBA draft, a dosta pažnje privukao je mladi izraelski košarkaš Deni Avdija koji je izabran kao deveti pik od strane Washington Wizardsa.

Avdija nastupa za reprezentaciju Izraela i važi za jednog od najperspektivnijih košarkaša na svijetu. Nakon što je izabran on se javio iz Tel Aviva kako bi otkrio svoje utiske.

Poznato je da je on sin Zufera Avdije koji je svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu, ali i reprezentaciju Jugoslavije. No, dosta pažnje privukao je u javnosti kada je rekao da je Kosovo i dalje dio Srbije.

"Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu u Srbiji. Bio je košarkaš reprezentacije Jugoslavije, a igrao je i za nekoliko klubova u Izraelu", rekao je Avdija i odmah je dobio osude iz Kosova.

Iz Kosova su mu poručili da treba malo da nauči neke stvari i shvati da su oni samostalna država još od 2008. godine, te da ne pripadaju Srbiji.

Top Komentari

2323
Kosovo je srece Srbije.Decko nista nije slagao,rekao istinu gdje mu je tata rodjen..Sretno u NBA
4 18
Matic
Zasto je ovo vijest?
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi