Denver bez Bartona najmanje šest sedmica
Američki košarkaš je zbog povrede kuka danas uspješno podvrgnut operativnom zahvatu (Foto: EPA)

Povrijedio se protiv Phoenixa

Denver bez Bartona najmanje šest sedmica

Košarkaš Denver Nuggetsa Will Barton primoran određeno vrijeme provesti van parketa.

Ovaj 29-godišnji američki košarkaš je na meču između Denvera i Phoenix Sunsa odigranom u nedjelju zadobio povredu kuka zbog čega je morao prijevremeno napustiti parket, a ispostavilo se na kraju da je operacija neophodna.

Američki mediji pišu da je Barton danas uspješno podvrgnut operativnom zahvatu, a period oporavka će, kako se navodi, trajati najmanje šest sedmica.

Bartonovo odsustvo će svakako predstavljati veliki hendikep za Denver, posebno ako se uzme u obzir da je ovaj košarkaš prošle sezone bio jedan od najboljih igrača tima. Po meču je prosječno bilježio 15.7 poena i 4.1 asistenciju.

Denver je, podsjetimo, u meču protiv Pheonix Sunsa slavio rezultatom 119:91.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi