Nova NBA sezona je tek počela, a Jokić je već dobio prvu nagradu
(Foto: EPA) Nakon prve tri utakmice nove sezone Nikola Jokić ima prosjek od 26.3 poena, 10.3 skokova i 7.3 asistenicija

Srbijanac najbolji na Zapadu

Nova NBA sezona je tek počela, a Jokić je već dobio prvu nagradu

Nova NBA sezona je startala prošle sedmice, a sjajni srbijanski centar Nikola Jokić je već dobio prvo priznanje.

Jokić je očigledno nastavio tamo gdje je stao prošle sezone u kojoj je pružao zaista sjajne partije, pa je u prva tri meča nove NBA sezone u prosjeku bilježio 26.3 poena, 10.3 skokova i 7.3 asistenicija.

To je bilo i više nego dovoljno da centar Denver Nuggetsa ponese titulu najboljeg igrača sedmice na Zapadu.

Podsjetimo, Jokić je protiv Phoneix Sunsa postao prvi igrač poslije legendarnog Wilta Chemberlaina koji je upisao tripl-double sa 30+ poena, a da pri tome nije imao niti jedan promašaj iz igre ili izgubljenu loptu.

Istočna konferencija je u prvoj sedmici bila u znaku sjajnog beka Charlotte Hornesta Kembe Walkera. Tako je Walker dobio priznanje za najboljeg igrača Istoka u prvoj sedmci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi