Derbi u Tuzli, Sparsi najavljuju pobjedu

Košarkaško prvenstvo BiH

Derbi u Tuzli, Sparsi najavljuju pobjedu

Adnan Beganović

Derbi 3. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u Tuzli će odigrati Sloboda i Spars.

Obje ekipe su u prva dva kola upisale pobjede, tako da se u Tuzli očekuje sjajna košarkaška predstava i ispunjen Mejdan do posljednjeg mjesta.

U sarajevskoj ekipi uoči večerašnjeg susreta vlada optmistična atmosfera i izabranici Seada Balića vjeruju da mogu upisati treću uzastopnu pobjedu.

"Očekuje nas teška utakmica. Sloboda je naš stari znanac i koliko sam upoznat nemaju mnogo promjena u odnosu na prošlu sezonu kada je igrački kadar u pitanju. Biće to okršaj starih rivala koji se dobro poznaju, a drugu dimenziju utakmici svakako će dati navijači SLobode i uzavrela atmosfera Mejdana. Ko će pobijediti? EKipa koja bude strpljivija i bude imala manji broj izgubljenih lopti. Ja vjerujem da ćemo to biti mi", istakao je Adi Zahiragić, dok je Sani Čampara dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sloboda je veoma jaka ekipa, ali i mi imamo kvalitet. Naša očekivanja pred nedeljni susret u Mejdanu su - samo pobjeda. Atmosfera u ekipi ide tome u prilog, jer svi razmišljamo samo o novom, trećem uzastopnom trijumfu. Kada su u pitanju moje igre za prvi tim, moram reći da sam i više nego zadovoljan. Napredujem, igram protiv starijih igrača i stičem dosta iskustva. Zahvalan sam svojim saigračima koji mi puno pomažu, i vjerujem da sam bar dijelom opravdao ukazano povjerenje trenera Balića u prethodna dva susreta. Što se mene tiče, uvijek može još bolje i čekaću strpljivo novu šansu da to i dokažem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti