Derbiji u Atini i Barceloni

Euroliga, osmo kolo

Derbiji u Atini i Barceloni

U Euroligi danas su na programu četiri meča.

U okviru 8. kola očekuju nas dva velika derbija u Atini i Barceloni.

Košarkaši Panathinaikosa dočekaće na svom terenu Olympiacos, dok će Barcelona ugostiti sastav Reala.

Kada je u pitanju susret grčkih timova, važno je istaći da 'Zeleni' neće moći računati na svog ponajboljeg igrača Jamesa Gista, koji će zbog povrede prepone pauzirati najmanje dva mjeseca. Ipak, Pahathinaikos će sigurno biti silno motivisan, s obzirom da su na početku sezone doživjeli težak poraz u domaćem prvenstvu od ljutog rivala (88:63). 

Barcelona će u Palau Blaugrani pokušati da se iskupi za lošu partiju u prošlom kolu protiv Olympiacosa. Zadatak im neće biti ni malo lak pošto će za protivnika imati madridski Real. Katalonski tim je početkom mjeseca slavio u duelu sa 'Kraljevima' (85:75) i tako im nanio prvi poraz u ACB ligi ove sezone. Sergio Llull i društvo igraju sve bolje u elitnom takmičenju i nema sumnje da nas očekuje pravi košarkaški spektakl.

Današnji program u Euroligi otvoriće dueli CSKA Moskve i Žalgirisa, odnosno Galatasaraya i Darussafake.

Euroliga, osmo kolo

CSKA Moskva - Žalgiris (18.00 h)

Galatasaray - Darussafaka (18.00)

Panathinaikos - Olympiacos (20.15)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelona - Real Madrid (21.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti