DeRozan, Lowry i Ibaka lagano riješili Pistonse, lagan trijumf Lakersa

Ubjedljiva pobjeda Raptorsa na domaćem terenu

DeRozan, Lowry i Ibaka lagano riješili Pistonse, lagan trijumf Lakersa

Toronto Raptorsi su večeras na svom parketu ugostili Detroit Pistonse, te su dosta lagano došli do ubjedljive pobjede rezultatom 123:94.

Pistonsi su se dosta dobro držali u prvom poluvremenu utakmice. Prva dionica je bila dosta neizvjesna, a u svoju korist su je riješili Raptorsi rezultatom 30:26.

Nakon što su držali prednost tokom čitave druge četvrtine Raptorsi su na odmor otišli vodstvom od 59:53, da bi u trećoj dionici napravili veliku seriju i veoma brzo stigli do ubjedljive prednosti. Imali su Raptorsi polovinom treće dionice i +22, pa se već mogao naslutiti poraz Pistonsa.

Prednost domaćih je rasla i u zadnjoj dionici. Pred kraj susreta iznosila je i +31, pa su Raptorsi upisali zaista ubjedljiv trijumf.

Pobjendičku ekipu su predvodili DeMar DeRozan i Kyle Lowry sa po 20 poena, te Serge Ibaka koji je upisao poen manje, ali i devet skokova.

Kod Pistonsa se istakao Andre Drummond koji je upisao double-double učinak od 18 poena i isto toliko skokova.

Laganu i ubjedljivu pobjedu su upisali i Los Angeles Lakersi. Oni su na gostujućem parketu sa 123:104 savladali Atlanta Hawkse.

Hawksi nisu imali nikakvih šansi protiv Lakersa koji su već početkom drugog poluvremena imali 25 poena prednosti i koji su imali nekoliko raspoloženih igrača u ekipi.

Double-double učinke su upisala čak trojica u Lakersima. Brandon Ingram je zabilježio 21 poena i 10 skokova, Randle 19 poena i 10 skokova, a Caldwell-Pope 10 poena i 14 skokova.

Kod Atlante je najefikasniji bio Taurean Prince sa 24 poena, dok je, po običaju, dobru partiju pružio i Dennis Schroder koji je susret završio sa 20 poena na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi