LaVar ucjenjuje Lakerse: Lonzo neće produžiti ugovor ako ne dođu njegova braća

"Pakleni plan" oca rookieaja ekipe iz Los Angelesa

LaVar ucjenjuje Lakerse: Lonzo neće produžiti ugovor ako ne dođu njegova braća

Otac rookieja Lakersa Lonza Balla, LaVar, se već nekoliko puta otvoreno uplitao u poslove franšize, pa čak i javno kritikovao rad trenera Lukea Waltona, a sada je odlučio otkriti svoj pakleni plan koji će omogućiti da uskoro sva tri brata Ball zaigraju u istoj NBA ekipi.

Mlađi sinovi LaVara Balla, LiAngelo i LaMelo trenutno igraju u Litvaniji za ekipu Vytautas Prienaija, a o svom planu je "napadni" LaVar razgovarao sa tamošnjim novinarom Donatasom Urbonasom.

"Želim da sva trojica mojih sinova igraju za Lakerse. Ali ako od toga ne bude ništa, reći ću vam šta će se prvo desiti. Ako ne uzmu LiAngela ove godine, vratit ću ga ovdje da igra sa LaMelom još dvije godine. Lonzo će tada biti u trećoj godini ugovora, a ja želim da sve NBA franšize znaju da on neće produžiti saradnju sa Lakersima, nego će otići u ekipu koja će primiti sve moje sinove zajedno. To je moj plan", otkrio je LaVar svoju najnoviju ideju, pa nastavio:

"Lonzo igra najbolje kada je sa svojim bratom LiAngelom. Zašto ne bi? On je sjajan šuter i ne igraju istu poziciju. Sjetite se kako je uspješan bio kada je igrao sa bratom... Ne treba nam nikakav Draft. Neka ga dovedu kao slobodnog igrača. Ne trebaju LiAngelu dati ugovor od 15 miliona, neka mu daju ugovor na tri godine i milion dolara, prihvatit ćemo to. Lakersi zarađuju toliko novca van terena, pa im se takav sitniš zna zagubiti."

"Tako bi osvajali titulu za titulom zbog činjenice da moji sinovi ne bi nikada otišli iz Lakersa. Jedna ekipa se mora držati na okupu dugo vremena, ali je to teško jer se nudi sve više novca, pa momci stalno mijenjaju timove", istakao je LaVar Ball, pa dodao:

"Ali šta je bolje od trojice braće Ball zajedno? Oni su velika trojka, prava velika trojka."

Dakle, prema LaVarovim riječima Lonzo će odbiti produžiti ugovor sa Lakersima ukoliko franšiza ne angažuje i njegova dva brata.

Međutim, iako će LiAngelo Ball moći izaći na Draft ove godine, čini se da zainteresovanih za njega nema u NBA ligi, a ugledni novinar Adrian Wojnarowski je nešto ranije istakao da nema šanse da "srednji" Ball bude izabran na Draftu 2018. godine jer nije ni na širim listama skauta NBA ekipa od kada je napustio koledž UCLA.

Kada je u pitanju najmlađi LaVarov sin, LaMelo, njemu je tek 16 godina, te će na Draft moći tek za dvije godine, a iako se smatra da je nešto talentovaniji od LiAngela u ovom momentu je teško reći da li bi neka od NBA ekipa bila zainteresovana za njega.

Inače, LiAngelo je u pet ligaških utakmica u dresu Vytautasa u prosjeku ubacivao 13.8 poena, dok u istom periodu LaMelo postiže prosječno 7.6 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi