Deset njemačkih klubova u junu će odlučiti o prvaku u Minhenu

BBL liga će se odigrati do kraja

Deset njemačkih klubova u junu će odlučiti o prvaku u Minhenu

U košarkaškom savezu donesena je odluka da će se prvenstvo nastaviti turnirom 10 klubova koji će se u junu sastati u Minhenu. 

Jedino što je preostalo je službena odluka njemačke vlade koja će biti donesena 18. maja. Plan koji je dostavljen vladi sadrži sve potrebne higijenske i sigurnosne protokole. 

Klubovi će biti smješteni u dvije skupine. Crailsheim, Bayern, Oldenburg, Gottingen i Ulm bit će smješteni u grupu A, dok će u grupi B biti Ludwigsburg, Alba, Vechta, Bamberg i Frankfurt. Ukupno će biti odigrano 36 utakmica skupa s grupnom fazom i doigravanjem koje će krenuti od 1/4 finala koje će biti igrano na dvije pobjede. 

Finalisti će na kraju odigrati maksimalno 10 utakmica u ukupno tri tjedna koliko će cjelokupni turnir trajati. U Njemačkoj će se nogomet, tj. Bundesliga nastaviti idućeg vikenda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi